Pomysł na…stek z karkówki w sosie z tymiankiem Winiary

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Ostatnim daniem z odsłony testowanych przeze mnie nowości Winiary stały się steki z karkówki w sosie z tymiankiem.zdjecie42

Niewątpliwie to danie było najlepsze ze wszystkich trzech jakie przyszło mi i mojej rodzinie skosztować.

Pieczone zgodnie z instrukcją z opakowania, w woreczku, a po upieczeniu wyjęte z niego i podane z sosem jaki podczas pieczenia się wytworzył. Danie smaczne, kruche i soczyste zarazem mięso, smaczne, to muszę podkreślić, smaczne po prostu. Gdybym miała wybrać które z tych trzech dań chciałabym kupić i częściej przygotowywać to zdecydowanie to!zdjecie43

Oczywiście wciąż pozostaję zwolennikiem samodzielnego przygotowywania potraw, ale czemu nie wykorzystać od czasu do czasu zdobyczy technologii, postępu i przemysłu? Na tle schabowych kotlecików i klopsików w sosie bolońskim, karkówka to mój faworyt i zdecydowanie wygrywa. Opinia ta nie jest odosobniona, ponieważ osoby którym dałam do wypróbowania wszystkie trzy warianty, również zdecydowanie stawiają na karkówkę – przypadek? Nie sądzę! :-P zdjecie44zdjecie45zdjecie46

Taka pieczona karkóweczka idealnie pasuje do ziemniaków tłuczonych/pure czy do pieczonych ziemniaków. Można podać też z frytkami ale będzie mniej „dostojnie”. Jeśli nie mamy na tyle umiejętności bądź wiary w nią, spokojnie możemy pokusić się o przygotowanie takiego mięsa na świąteczny obiad. Szybko, niedrogo, smacznie. Dla mnie zdecydowany nr. 1 pośród wszystkich trzech.zdjecie15

Ogólnie test Pomysłu na…Winiary oceniam pozytywnie. Skosztowałam może nie odkrywczych dla mnie ale nowych wariantów przygotowania mięsa  (różnego rodzaju). Ponad to mogłam podzielić się z moimi współtestującymi swoją opinią bądź pomysłem na wykorzystanie ów produktów, bowiem nie musimy się ograniczać wyłącznie do wskazanych na opakowaniu instrukcji i składników. Możemy je rozszerzać o dodatkowe „wsady” j.np do karkówki dodać pokrojoną w drobną kostkę marchew i groszek konserwowy baby. Do klopsików jak ja np. można do mięsa dodać ryż lub kaszę i np. suszone pomidory – smak będzie wyrazistszy.

Polecam eksperymentować choć trzymanie się wyznaczonego kierunku, nie koniecznie musi być nudne :-)

Polecam

Print Friendly

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.